Crowdfunding groot succes voor TradiQ BV uit Serooskerke

Energie WinkelNieuws

TradiQ BV uit Serooskerke heeft voor de derde keer een succesvolle crowdfundingscampagne weten te voltooien. Binnen 24 uur was het benodigde groeikapitaal van €175.000 opgehaald. Dit is mogelijk gemaakt door 209 investeerders uit het hele land. De eerste twee crowdfundingcampagnes waren ook binnen 24 uur voltooid. Eigenaar Bram Wijne: “Dit geeft aan dat de markt vertrouwen heeft in wat wij doen”.

TradiQ BV levert o.a. zonneboiler-systemen van het eigen merk TechniQ Energy. Deze worden in heel Nederland verkocht aan particulieren (via Energie Winkel BV) en aan installateurs / wederverkopers (via TradiQ BV).

“Wij merken dat de vraag naar duurzame (zonne)warmte hard toeneemt. Er was nog geen groothandel in Nederland die hierin is gespecialiseerd. Wij gaan dit gat opvullen. Deze crowdfundingscampagne maakt dat mogelijk.” aldus Bram Wijne.

TradiQ BV (aan De Zompe 49 in Serooskerke) groeit hard. In de afgelopen 2 jaar is het aantal medewerkers verviervoudigd en is de omzet met factor 2,5 gestegen. Er zijn inmiddels vele honderden zonneboiler-systemen geplaatst. Deze maatregelen zijn hard nodig om de klimaatdoelstellingen te kunnen halen.