Nieuw: de Recrasol zonneboiler-lijn

Energie WinkelNieuws

zonneboiler camping

Zonneboilers voor de recreatiebranche

Wat is de meest ideale toepassing voor een zonneboiler?

Een vaak gehoord argument om niet in een zonneboiler te investeren is het volgende: “Op het moment dat ik de warmte nodig heb, is deze niet aanwezig”. Uiteraard levert de zon op de kortere dagen minder energie dan in de warme maanden. Echter kan een zonneboiler nog steeds een aardige bijdrage leveren aan de warmwatervraag voor tapwater en CV.

Er is een branche waarbij de warmwatervraag precies overeenkomt met de opbrengstcurve van een zonneboiler: de recreatiebranche.

Speciaal voor de recreatiebranche heeft Energie Winkel BV in samenwerking met TechniQ Energy de Recrasol zonneboiler-lijn op de markt gebracht. Deze grotere systemen (van 800 tot 1500 liter) zijn uitgerust met een zgn. hygiënevat (energielabel A+), waarbij het tapwater door een speciale RVS warmtewisselaar stroomt. Hierdoor wordt de kans op legionella tot een minimum beperkt.

In onderstaande grafiek stellen de groene balken de bezettingsgraad voor van een gemiddelde camping. De oranje lijn geeft de opbrengst van een zonneboiler weer. De grootste energiebehoefte in de recreatiebranche valt naadloos samen met het opbrengstprofiel van een zonneboiler. Deze passen dus perfect bij elkaar.

opbrengst zonneboiler recreatie camping

Dit maakt een zonneboiler uit de Recrasol-lijn uitermate geschikt voor toepassing in de recreatiebranche (campings, sportclubs, jachthavens, vakantieparken, B&B, zwembaden enz.) voor het opwarmen van tapwater. Ook voor het opwarmen van zwembadwater kan een zonneboiler perfect toegepast worden.

Neem voor meer informatie contact op met Energie Winkel via info@energie-winkel.nl of 0118-236024.