Over pelletketels

Duurzaam verwarmen met een pelletketel

Fossiele brandstoffen raken op. Er is steeds minder beschikbaar, waardoor de prijs gaat stijgen. Maak kennis met de pelletketel: een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Is er hoge-temperatuur-verwarming aanwezig in de woning waardoor een warmtepomp niet direct de beste oplossing is? De pelletketel biedt uitkomst. Door samengeperste houtkorrels te verbranden wordt uw woning (en uw tapwater) snel en duurzaam verwarmd.

Subsidie op pelletketels

Pelletketels komen sinds 1 januari 2020 niet meer in aanmerking voor subsidie.

Vraag een offerte aan
Pelletketel Biodom LX

BIODOM pelletketels

Pelletketels van BIODOM werken op basis van houtpellets (biomassa). Dit organische materiaal is 100% CO2 neutraal en gemiddeld 30% goedkoper dan aardgas en 50% goedkoper dan stookolie of propaan.

De pelletketels van BIODOM zijn voorzien van de innovatieve BIO-LOGIC technologie. Dankzij deze technologie herkent hij de kwaliteit van de pellets en wordt de verbranding automatisch aangepast.

Een pelletketel wordt aan en uit geschakeld met behulp van maak/verbreek contact of een kamerthermostaat. Verder heeft een pelletketel een ingebouwde retourwaterverhoging en slechts één rookgaskanaal met een diameter van 80 mm nodig. Hij is gemakkelijk aan te sluiten op bestaanden CV-installaties.

Het aansluiten van een BIODOM pelletketel op een sanitair warm water boiler, zonneboiler of buffervat is mogelijk d.m.v. een externe buffercontroller. Verder zijn de pelletketels uitgerust met een ingebouwd pelletreservoir met een inhoud tussen 54 kg en 220 kg.

Logo Biodom Pelletketels

BIO-LOGIC technologie

Bekijk hoe effectief de BIO-LOGIC technologie is.

BIODOM pelletketels maken gebruik van zelf ontwikkelde en innovatieve BIO-Logic technologie. BIO-LOGIC geeft het systeem een optimale verbranding waardoor een hoge efficiëntie en besparing op de energiekosten wordt verkregen.

Wat zijn pellets eigenlijk?

Houtpellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van onder meer snoeihout, zaagsel, houtspaanders, die onder hoge druk door een matrijs met gaten worden geperst.

De hoge druk in de pelletpers zorgt er voor dat de pellets zonder bindmiddelen worden geproduceerd. Hierdoor hebben ze een hogere energiewaarde dan een blok hout. Zo komt 2 kg houtpellets overeen met 1 liter stookolie, terwijl 1,5 kg houtpellets vergelijkbaar is met 1 liter propaan.

De pellets die in de pelletketels en kachels worden gebruikt, hebben een doorsnede van 6 mm en een lengte tussen de 10 en 30 mm. Wij adviseren gebruik te maken van pellets die zijn gemaakt van 100% naaldhout. Die geven namelijk de beste verbranding en de minste kans op een harde korst in de brander bak tijdens de verbranding.

Daarnaast is belangrijk alleen gecertificeerde pellets te kopen: de DINplus of Ö-M7135 en de ENplusA1.