Over warmtepompen

Duurzaam en energiezuinig

Een warmtepomp haalt energie uit de lucht, water of bodem, en zet dit om naar warmte t.b.v. de verwarming of warm tapwater. Deze "omgekeerde koelkast" biedt een eenvoudige en efficiënte oplossing om flink te kunnen besparen op de energiekosten. Een warmtepomp heeft alleen elektriciteit nodig om te kunnen werken. Gemiddeld gezien krijgt u voor iedere kW die u er in stopt, 3 kW terug. Uiteraard is dit afhankelijk van type warmtepomp en toepassing.

Subsidie op warmtepompen

Warmtepompen komen in aanmerking voor subsidie uit (o.a.) de ISDE. Lees meer over subsidie op warmtepompen op deze pagina.

Vraag een offerte aan
Zonnepanelen SolarEdge Optimizers

AiroteQ monoblock warmtepomp

Energie Winkel levert o.a. warmtepompen van het merk AiroteQ. Deze lucht/water warmtepomp zet de buitenlucht direct om in warmte voor uw centrale verwarming. Deze warmtepomp is een slim alternatief voor een CV-verwarmingsketel als uw verwarmingscircuit aan 35°C of 55°C CV water voldoende heeft (ook wel "laag-temperatuur-verwarming" genomoemd, zoals vloerverwarming).

AiroteQ warmtepomp logo
AiroteQ warmtepomp schema

Geen F-gassen

Deze zeer degelijk uitgevoerde monobloc warmtepomp heeft geen binnen-unit waardoor deze direct aangesloten kan worden op uw laag-temperatuur verwarmingssysteem. Er hoeft geen F-gas koppeling gemaakt te worden waardoor hij eenvoudig te plaaten is.