Over zonnepanelen

Bespaar op kosten voor elektriciteit

Zoals u waarschijnlijk wel weet, zijn zonnepanelen om elektriciteit op te wekken middels energie uit de zon. Met zonnepanelen op uw dak bent u uw eigen energieleverancier en bent u minder afhankelijk van de prijsschommelingen van de grote nutsbedrijven. Ook wordt de woning aantrekkelijker voor verkoop, aangezien het een verbetering van het energielabel met zich mee brengt. Vraag vandaag nog een offerte op en zie hoeveel u kunt besparen!

Vraag een offerte aan

Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig?

De laatste jaren heeft de techniek aanzienlijke sprongen gemaakt. Tegenwoordig wekt u ongeveer 70% meer energie op dan een paneel van dezelfde afmetingen 10 jaar geleden. Met andere woorden: U heeft minder dakoppervlak nodig om tot dezelfde productie te komen.

Het stroomverbruik van een gemiddelde Nederlandse woning ligt rond 3.500 kWh per jaar. Met de huidige technieken kunt u dit met 10 zonnepanelen al opwekken! Uiteraard is veel afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ligging van het dak, schaduwval, en het type zonnepaneel of omvormer.

Neem uw jaarafrekeningen er bij en ga deze vergelijken. Hou ook rekening met zaken die wellicht kunnen veranderen, zoals elektrisch gaan koken, of de aanschaf van een elektrische auto.

Meer produceren dan dat u daadwerkelijk verbruikt is niet altijd interessant. Laat u daarom goed adviseren!

All Black zonnepanelen

SolarEdge

U vind veiligheid belangrijk. Uw zonnepanelen liggen (meestal) op uw grootste aankoop ooit: uw woning.

Om deze veiligheid te kunnen bieden leveren wij uitsluitend omvormers van SolarEdge. Dit prijswinnende merk draagt zorg voor de beste veiligheid en optimalisatie van uw zonnepanelen-systeem. Lees hier meer.

Logo SolarEdge
Image

Geavanceerde monitoring

Biedt altijd en overal kosteloze realtime monitoring van elk individueel PV-paneel, zodat u altijd en overal op de hoogte bent van de prestaties van uw PV-systeem.

Image

Superieure veiligheid

Met de geïntegreerde SafeDC-functie worden DC-kabels automatisch verlaagd naar een veilige spanning om installateurs, onderhoudspersoneel, huiseigenaren, brandweerlieden en uw eigendom te beschermen.

Image

Esthetischer dak

SolarEdge maakt optimaal gebruik van het dak en dat leidt tot esthetischer daken, meer energie en meer opbrengsten. Installateurs kunnen paneeltypes “mixen & matchen” wat u de mogelijkheid biedt om uw installatie op een later tijdstip makkelijk uit te breiden.

Image

Meer vermogen

SolarEdge power optimizers elimineren vermogensverliezen waardoor uw energieopbrengst wordt gemaximaliseerd.

Image

Gemoedsrust

De producten hebben zich in de praktijk bewezen en zijn ontwikkeld voor langdurige prestaties. Hierdoor kunnen wij onderscheidende lange garanties bieden om uw investering te beschermen voor uw totale gemoedsrust.

Salderingsregeling zonnepanelen

Zonnepanelen leveren niet de hele dag door energie. Daarnaast produceert u in de zomer uiteraard meer dan in de winter. De door u geproduceerde energie op een dag wordt gedeeltelijk direct gebruikt door bijvoorbeeld een wasmachine of een koelkast. Stroom die u teveel produceert, wordt teruggeleverd aan het net. 

Aan het eind van het jaar wordt gekeken naar 2 getallen: 1: hoeveel elektriciteit de energiemaatschappij aan u geleverd heeft, en 2: hoeveel elektriciteit u teruggeleverd heeft aan het net. Deze twee getallen worden tegen elkaar weggestreept. Dat noemen we salderen. U "verkoopt" eigenlijk uw teveel geproduceerde energie terug aan de energiemaatschappij.

Hoe werkt het nou precies?

Stel: uw systeem heeft in totaal 3.000 kWh geproduceerd. Hiervan heeft u 1.800 kWh direct verbruikt, en 1.200 kWh teruggeleverd aan het net.

Uw totale jaarverbruik voor alle elektrische apparaten in dat jaar was 3.500 kWh. U koopt dan 1.700 kWh (3.500 - 1.800) in bij de energiemaatschappij. De 1.200 kWh teruggeleverde energie wordt van de gekochte hoeveelheid afgehaald, zodat u uiteindelijk 500 kWh op de jaarafrekening heeft staat (1.700 - 1.200).

BTW teruggave op zonnepanelen

Een Nederlandse particulier die zonnepanelen op zijn woning heeft laten monteren is in principe ondernemer voor de BTW, indien de energie ook wordt terug geleverd aan het net. De BTW op aanschaf en montage van de zonnepanelen kan de particuliere BTW ondernemer daarom van de Belastingdienst terug vragen. Daarentegen moet de BTW over de levering van de energie aan het net afgedragen worden.

De Centrale BTW terugave
De BTW teruggave 
bij de Belastingdienst geregeld krijgen is niet eenvoudig, termijnen dienen in de gaten gehouden te worden en er kunnen (communicatie)problemen of fouten ontstaan. Wilt u zeker zijn van de teruggave en de teruggave op een leuke maar ook professionele manier laten verzorgen, dan regelen wij dat voor u via de Centrale BTW teruggave.

Wij hebben duizenden klanten al mogen voorzien van een duurzame oplossing en zijn actief in heel Nederland. Voor installatiewerkzaamheden werken wij samen met lokale partners bij u in de buurt. 

Overtuigd? Vraag dan nu een offerte aan!

Vraag een offerte aan